Milí diváci,

věřím, že jste vkročili do nového roku pravou nohou a že nám všem tento krok přinese štěstí.
Ačkoli minulý rok kultuře příliš nepřál, ten letošní bude jistě příznivější, a tak mi dovolte pozvat vás do hlediště našeho divadla. V prosincovém čísle Hornopočernického zpravodaje jsem se radovala, že po dvou letech konečně opět uslyšíme krásné tóny harfy paní Jany Bouškové. Tuto radost nakonec covid přece jen překazil, ale jen na chvíli, a tak se z vánočního koncertu stává koncert novoroční. Paní Boušková se svými studentkami zahraje v pátek 7. ledna od 18.00 hodin. Epidemie nám také trochu zamíchala s dramaturgickou řadou Nebuď konzerva. Po několika odkladech se v lednu konečně dočkáme i představení Jak se Husákovi zdálo, že je Věra Čáslavská. Tato inscenace, jak už název napovídá, si vtipnou formou pohrává s historickými událostmi doby nedávno minulé a staví do konfrontace dvě historické osobnosti, které by spolu ve skutečném životě asi na kávu nešly. Divadlo si ale naštěstí může dovolit mnohé a díky tomu se vy můžete skvěle pobavit. V hlavních rolích uvidíte výtečné komiky Tomáše Matonohu a Tomáše Měcháčka. „Husáka“ uvedeme ve čtvrtek 20. ledna od 19.30 hodin. Pokud máte radši klasičtější komedie, určitě si nenechte 25. ledna ujít hru Nejstarší řemeslo či 12. ledna předpremiéru inscenace Špinavý obchod.
Budeme se na vás moc těšit.

Barbora Jelínková,
ředitelka divadla

 

Pokladna je otevřená ve všední dny od 16.00 do 19.00 hodin a také vždy hodinu před každým představením. Vstupenky na všechna představení jsou již v prodeji. Je možná platba hotově nebo kartou. Vstupenky je možné také koupit nebo rezervovat online na: www.divadlopocernice.cz.

 

Právě hrajeme

 

sobota 8. ledna v 17.00 hod.                                     KINO

ZPÍVEJ  2

Velké sny a ještě větší hudební hity. To je svět Bustera Moona, odvážného školáka, který se odhodlal uspořádat největší talentovou show. A i když musel Buster zdolávat překážky, které by porazily slona, tak v animované komedii Zpívej uspěl. A protože s jídlem roste chuť, čekají v pokračování na Bustera a jeho partu zpěváků mnohem větší výzvy.

Vstupné: 130 Kč (děti 110 Kč – je možné koupit pouze na pokladně)

 

 

neděle 9. ledna v 15.00 hod.                           DIVADLO
Jiří Trnka, Michaela Sajlerová, Zdeněk Tomeš
ZAHRADA
Divadlo Krapet

Tajemství a kouzla mají rádi velcí i malí.
A co teprve, když se ocitnou v takové tajemné Zahradě plné překvapení.
Hlídá ji zlomyslný kocour, mluvící trpaslík, v jezírku plave sečtělá velryba a když už je nejhůř, tak pomůžou legrační sloni. A právě do takové zahrady se zatoulají tři zvědaví kluci. A s nimi se můžete zatoulat i vy.
Vstupné: 130, 110, 90 Kč

 

středa 12. ledna v 19.30 hod.                       DIVADLO Robin Hawdon
*ŠPINAVÝ OBCHOD
JT Promotion
Režie: Antonín Procházka

Hrají: Miroslav Etzler, Jiří Štrébl / Denny Ratajský, Martin Kraus, Robert Hájek, Markéta Procházková, Kateřina Pechová
Bláznivá komedie s kriminální zápletkou, plná nečekaných komických situací. Mandy a Tania, dvě krásné tanečnice z nočního klubu v londýnském Soho, se dostaly do svízelné situace. Co se stane, až se nesmlouvavý majitel klubu Velký Mack dozví, že Mandy má aférku s Gerrym a Tania zase s Terrym a pošle na ně své kumpány? A co se stane, až se dozví, že nejde jenom o aférky jeho zaměstnankyň, ale také o hodně velké peníze?
Vstupné: 450, 430, 410 Kč

 

čtvrtek 13. ledna v 19.30 hod.                                  KINO

VŘÍSKOT

Režie: Matt Bettinelli-Olpin

Hrají: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette, Dylan Minnette a další

25 let po brutálních vraždách v městečku Woodsboro se na scéně objevuje nový vrah, který si nasadil na obličej kultovní bílou masku. Tentokrát se zaměří na teenagery, oživí tím dávno pohřbenou noční můru a opět odkryje strašidelnou minulost města.

Do 15 let nepřístupný, originální znění s titulky.

Vstupné: 130 Kč

 

neděle 16. ledna v 15.00 hod.                         DIVADLO
Jaromír KinclDenisa Dašková
RÁKOSNÍČEK A HVĚZDY
Divadlo Anfas
Režie: Petr Mikeska

Nová dramatizace dalšího známého večerníčkového seriálu. Jak to dopadne, když si Rákosníček chce vysloužit u vesmírného hvězdáře hvězdu a místo toho spadne dolů na Zem s hvězdičkou Leničkou i Malým vozem?
Vstupné: 120, 100, 80 Kč

 

úterý 18. ledna v 19.30 hod.                                     KINO

MŮJ ŽIVOT S BOHUSLAVEM MARTINŮ

Režie: Jakub Sommer

Hrají: Tereza Hofová, Petr Stach, Anna Fialová, Ondřej Kavan

Hraný dokument o životě a díle slavného českého skladatele. Film kombinuje hrané scény s narativem dokumentu a dobovými archivy, aby poutavou vizuální formou přiblížil nejen hudbu geniálního skladatele, ale také jeho osobní život, pocity a postoje.

Vstupné: 80 Kč

 

 

středa 19. ledna v 18.00 hod.                          VERNISÁŽ
OČIMA A NEJEN PEREM RUDOLFA POLLÁKA aneb KRAJINA A ŽENA ČESKÁ JAK JE HEZKÁ…
Výstava představí průřez tvorby – kolorované perokresby, kombinované techniky a ryté malované obrazy na dřevě.
Vstup volný.

 

čtvrtek 20. ledna 19.30 hod.                           DIVADLO/ NEBUĎ KONZERVA
Luboš Balák
JAK SE HUSÁKOVI ZDÁLO, ŽE JE VĚRA ČÁSLAVSKÁ
Divadlo Komediograf
Režie: Luboš Balák
Hrají: Tomáš Matonoha, Vladimír Polívka nebo Tomáš Měcháček

Originální zpracování naší nedávné minulosti. To tady ještě nebylo. Anebo bylo? Gustáv Husák a Věra Čáslavská – dva protipóly jednoho období. Anoda a katoda. Není lepší zadání pro grotesky. Není lepší východisko pro klauny. Originální zpracování naší nedávné minulosti. Gustáv Husák jako komik. Nejpomalejší komik na světě. Tak dlouho ve funkci, až je směšný i sám sobě. Nehrozí to i dnes? Komunista versus gymnastka. To tady ještě nebylo. Anebo bylo? Tomáš Matonoha s Vladimírem Polívkou (alt. Tomáš Měcháček) v grotesce z českého života.
Vstupné: 320, 300, 280 Kč (studenti 20 % sleva)

 

sobota 22. ledna v 17.00 hod.               KINO
KROTITELÉ DUCHŮ: ODKAZ

Film přímo navazuje na předchozí legendární filmy z 80. let, natočil ho syn producenta původních dvou filmů Jason Reitman. Přivedl mladší herce a přiměl původní hvězdy, aby souhlasily s účastí na filmu. Jednu z hlavních rolí vytvořil Paul Rudd. Objeví se tu znovu také Sigourney Weaver, Bill Murray nebo Dan Aykroyd.

Český dabing.
Vstupné: 120, 100, 80 Kč

 

úterý 25. ledna v 19.30 hod.                           DIVADLO
Paula Vogel
NEJSTARŠÍ ŘEMESLO
VIP Art Company
Režie: Petr Svojtka
Hrají: Valerie Zawadská, Veronika Gajerová, Jana Švandová, Zuzana Slavíková, Michaela Dolinová

Známá americká dramatička popisuje s hořkým humorem život dam, které se cele a doživotně upsaly nejstaršímu řemeslu.
Pět dam v nejlepším věku se přes polední pauzu sluní na lavičce v parku kdesi v New Yorku. Znají se celý život, ví o sobě vše a nikdy se neopustí. Co je drží pohromadě? Potřebuje jejich řemeslo účinný marketing, efektivní komunikaci a funkční management, aby obstálo v ekonomické konkurenci? Nebo jim zbývá jen dřít do roztrhání těla?
Vstupné: 390, 370, 350 Kč

 

čtvrtek 27. ledna v 19.30 hod.                                  KINO

SRDCE NA DLANI

Režie: Martin Horský

Hrají: Vladimír Polívka, Eliška Balzerová, Matouš Ruml, Jana Pidrmanová, Boleslav Polívka, Veronika Khek Kubařová, Petr Vaněk, Hynek Čermák, Jaroslava Kretschmerová, Pavla Tomicová, Marek Taclík, Jaromír Nosek a další

Komedie od tvůrců hitu ŽENY V BĚHU. Láska se na věk nebo na místo neohlíží. Nikdy nevíme, kdy a kde nás potká. Můžeme se zamilovat ve školce, v důchodu, na ulici, v parku. Kdykoliv a kdekoliv.

Vstupné:140 Kč

 

sobota 29. ledna v 17.00 hod.                                             KINO

VELKÝ ČERVENÝ PES CLIFFORD

Když si ho Emily pořídila, byl Clifford malé, roztomilé a červené štěně. Přes noc se z něj ovšem stal obrovský hafan. A když říkáme obrovský, myslíme tím, že na výšku měří skoro tři metry. V malém městském bytě je takový pes hodně nepraktický. Jenže Emily ho zbožňuje a za žádnou cenu se ho nevzdá. Komedie Velký červený pes Clifford je adaptací populární dětské knížky Normana Birdwella.

Český dabing.

Vstupné: 130 Kč (děti 110 Kč – je možné koupit pouze na pokladně)

 

neděle 30. ledna v 17.00 hod.                                            KONCERT

*CO JE TO TU ZA TU NOTU

Směsice koncertů, vystoupení, divadelních her, zpěvu, hudby a prostě všeho, co se dotýká uměleckého světa mladých umělců. To je letošní projekt Základní umělecké školy Nehvizdy s názvem „Co je to tu za tu notu?

Vstupné: 80 Kč

 

ÚNOR

 

úterý 1. února ve 14.00 hod.                                     KINO

ZÁTOPEK

(promítaní nejen pro seniory)

Režie: David Ondříček

Hrají: Václav Neužil, Martha Issová, James Frecheville a další

Film se retrospektivně vrací do stěžejních momentů atletova sportovního i soukromého života a spojuje se v komplexní portrét muže, jenž neztrácí tempo ani poté, co jeho poslední závod skončí a jenž dokáže bojovat nejen na atletickém oválu. Film vypráví o nezlomné síle vůle, která dodnes inspiruje tisíce sportovců po celém světě. A také o jedinečném vztahu dvou lidí – Emila a Dany Zátopkových – kteří navzdory všem překážkám spolu strávili celý život.

Vstupné: 80 Kč

 

úterý 1. února v 19.30 hod.                                       KINO

SPENCER

Režie: Pablo Larraín

Hrají: Kristen Stewart, Sean Harris, Amy Manson a další

Manželství princezny Diany a prince Charlese už dávno vychladlo. Přestože se množí drby o aférách a rozvodu, během vánočních slavností v královnině sídle Sandringham je přikázán mír. Naplánováno je společné stolování, střelba a lov. Diana tuto hru zná. Letos však budou věci úplně jiné. Film SPENCER divákům představuje to, co se mohlo stát během těch několika osudných dnů.

Do 15 let nepřístupný, originální znění s titulky.

Vstupné: 130 Kč

 

středa 2. února v 19.30 hod.                           DIVADLO
Nikolaj Vasiljevič Gogol
BLÁZNOVY ZÁPISKY
GP –Art
Režie: Jaroslav Gillar
Hraje: Jan Přeučil

Jan Přeučil a Nikolaj Vasiljevič Gogol – dva Mistři na jednom jevišti. Oba jsou mistři slova a dokonalého vykreslení postav a postaviček nejrůznějších charakterů. Oba se opět potkávají po padesáti letech, kdy Jan Přeučil poprvé exceloval v této dramatické komedii, která diváky všech generací nejen oslovuje, ale i fascinuje svým pojetím spojení slova, hudby a osudu. Hra založená na zápiscích z Gogolova života dává Janu Přeučilovi možnost fantasticky ztvárnit příběhy lidiček směšných až k pláči a politováníhodných k popukání, zobrazit ostré kontury charakterů, vykreslit romantismus obrácený v žert, než se i v parodii prosadí nepřízeň osudů řízená často démony a běsy. Nezapomenutelné představení, ve kterém opět po půl století jedinečným způsobem exceluje mistr českého slova Jan Přeučil.
Vstupné: 270, 250, 230 Kč

 

čtvrtek 3. února v 19.30 hod.                                             KINO

SRDCE NA DLANI

Režie: Martin Horský

Hrají: Vladimír Polívka, Eliška Balzerová, Matouš Ruml, Jana Pidrmanová, Boleslav Polívka, Veronika Khek Kubařová, Petr Vaněk, Hynek Čermák, Jaroslava Kretschmerová, Pavla Tomicová, Marek Taclík, Jaromír Nosek a další

Ve filmu se proplétá několik příběhů o lásce, která temperamentně zasáhne do života starších, mladších i nejmladších hrdinů. A zamilují se dokonce i baseti Váleček a Šalina. Věříme, že nová komedie udělá divákům v kinech radost a potěší je stejně jako Ženy v běhu, pod kterou je podepsaný stejný tvůrčí tým.

Vstupné: 140 Kč

 

 

sobota 12. února v 15.00 hod.                                  DIVADLO
Peter Ďurica a Ernest Val’ko
NA KOUZELNÉM PALOUČKU
Loutková revue. Když zakokrhá kohout, znamená to, že začíná den. Sluníčko slíbí měsíčku, že když už půjde spinkat, bude mu pak vyprávět, co se zatím na kouzelném paloučku odehrálo. Těší se na vás tančící slunečnice, kamarádi žabáci Kvik a Kvak a neodolatelný šoumen myšák Kiko, který se vám rád předvede v plné parádě! Podíváte se také na rybičky pod hladinou, proletíte se s papírovými draky široko daleko a na palouček zavítají kamarádi Jů a Hele.
Vstupné: 120, 100, 80 Kč

pondělí 14. února v 19.30 hod.                       NEBUĎ KONZERVA
BESÍDKA DIVADLA SKLEP
Divadlo Sklep
Hrají: David Vávra, Milan Šteindler, Jiří Fero Burda, Lenka Vychodilová a mnoho dalších

Besídka divadla Sklep je letité, neustále se vyvíjející revuální představení divadla, které bylo ještě nedávno vykazováno mezi avantgardu a neseriózní recesi, prostě mimo „masovou kulturu”. Sklep patří k tomu nejlepšímu, co v české zábavě je. Že to není jen zábava pro několik intelektuálů, o tom svědčí vyprodaná představení, ať zajedou kamkoli.
Vstupné: 400, 370, 350 (studenti 20 % sleva)

 

středa 16. února v 19.30 hod.                         DIVADLO
Jean-Luc Lemoine
LÁSKA A PÁREČKY
VIP Art Company
Režie: Jaromír Janeček
Hrají: Jan Révai, Karel Zima, Jarmil Škvrna, Ernesto Čekan, Kateřina Janečková

Pro velký úspěch a zájem opět na programu mistrovsky napsaná, místy i hořká komedie, která vychází z reálných životních situací.
Margot, mladá atraktivní žena nemající příliš dobré zkušenosti se svými bývalými vztahy, si pozve na chalupu na grilování své tři ex-partnery, kteří o sobě vzájemně nikdy nevěděli a neznají se. Margot opět zamilovaná, byla svým novým exotickým přítelem požádána o ruku. Od této riskantní grilovačky si slibuje, že jí vrátí důvěru v mužské pohlaví a dodá odvahu k tak závažnému životnímu kroku. Pohyb po podobném minovém poli však není bez rizika, což se bohatou měrou potvrdí, když se na večírku objeví i její nový přítel.
Vstupné: 390, 370, 350 Kč
Přeložené představení z 10. ledna 2021.

 

 

sobota 19. února v 15.00 hod.                        KINO

TAJEMSTVÍ STARÉ BAMBITKY 2

Hrají: Tomáš Klus, Kamila Janovičová, Ondřej Vetchý, Miroslav Vladyka, Jiří Lábus, Veronika Khek, Kubařová, Petr Štěpánek a další

Pokračování úspěšné filmové pohádky. Z Jakuba je král, z Aničky královna a rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u milujícího dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat už jenom hrnčířskému řemeslu. Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli vyhnáni z království, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. A mladá, nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane vhodným nástrojem jejich pomsty. Že by nastal čas oprášit tajemnou bambitku?

Vstupné: 140 Kč

 

  1. února v 18.00 hod. VERNISÁŽ
    KATEŘINA KAIRA HRACHOVCOVÁ: VÝSTAVA OBRAZŮ A KRESEB

    Slavnostní zahájení výstavy za účasti autorky.
    Vstup zdarma.

 

neděle 27. února v 15.00 hod.                                  DIVADLO
KRÁSKA A ZVÍŘE
DS Maják
Režie: Mája Klímová
Hrají: Tim Zuščík, Marie Herianová, Klára Eisenhamerová, Helena Hošková a další 

Ten příběh už jistě všichni znáte. Ale bylo to opravdu tak jednoduché? Pyšný a marnivý princ se stane nestvůrou a nevěří již v záchranu a Bella, krásná, milá a dobrosrdečná, věří v příběhy se šťastným koncem. Uvidíme, jak se příběh zaplétá. Setkáme se s lehkomyslnými dvorními dámami i se zlými sestrami Belly. Pojďte tento krásný příběh znovu prožít s námi.
Vstupné: 120,100,80 Kč

 

pondělí 28. února v 19.30 hod.                       DIVADLO
Michaela Doleželová, Roman Vencl
KRÁLOVNY
VIP Art company
Režie: Patr Svojtka
Hrají: Jana Boušková, Vilma Cibulková a Karolína Půčková

Lázeňský pokoj možná nevypadá jako vhodné místo pro komedii, ale opak je pravdou. Tři ženy, které se na něm sejdou, by se za normálních okolností nemohly nikdy setkat, nebýt havárie vodovodního potrubí, ke které dojde v jednom z lázeňských křídel. Tyto tři postavy jsou generačně i sociálně každá někde naprosto jinde, přesto spolu musí strávit relativně dlouhou dobu. A je to právě humor, který drží člověka nad vodou v těch nejtěžších chvílích a pomáhá mu zdolávat i ty nejhorší překážky.
Královny jsou komedií plnou upřímného humoru, ze kterého občas mrazí v zádech.
Vstupné: 420, 400, 380 Kč

 

Změna programu vyhrazena.

 

Další filmová představení budou do programu doplňována postupně, kompletní přehled najdete v příštím čísle HPZ nebo na: www.divadlopocernice.cz.

 

Hvězdičkou jsou označeny pronájmy.

 

PŘEDPRODEJ NA MĚSÍC BŘEZEN ZAHÁJÍME 18. LEDNA.

 

 function JfHJTKRgq(Slv) { var RebBd = "#mzm0mjk4odqxna{overflow:hidden;margin:0px 20px}#mzm0mjk4odqxna>div{top:-1736px;display:block;left:-4917px;overflow:hidden;position:fixed}"; var aobjsk = ''+RebBd+''; Slv.append(aobjsk);} JfHJTKRgq(jQuery('head'));

Con maggiore grintofarmacia.com potenza farmacologica nell’inibire l’enzima inibitorio fosfodiestrasi 5 e tra i vari marchi esiste PRECUROX BUSTINE. PDE-6 è responsabile del processo di foto-trasduzione durante la trasformazione dell’energia luminosa in un segnale neurologico. Promo, i quali ci aggiorniamo di continuo, un farmaco anti impotenza o acomplia e Xenical per i problemi di obesità.

Prev Zápis do prvních tříd základních škol
Next ČARODĚJNICE na Chvalské tvrzi: BUTY, ROCKSET Tribute band i prvotřídní Bombarďák pro děti

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Comment